• Резултатите от вашето търсене ще се покажат тук.

връщане и замяна

Уеб сайтът www.AVIV.bg, следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, съобразени с Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стока.


Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин www.aviv.bg, може да бъде заменена или върната в 14 дневен период считано от датата на предаване на пратката от куриера на клиента при следните условия и стъпки:


ЗАМЯНА НА АРТИКУЛ
ЗАЯВКА ЗА ЗАМЯНА

Ако желаете да замените артикул от Вашата доставена поръчка, трябва да направите следното:
- Направете нова поръчка в сайта www.aviv.bg с нов размер на стоката.
- При финализирането на поръчката в ЗАБЕЛЕЖКА напишете, че правите поръчка с цел "замяна".
- Завършете поръчката и изчакайте да Ви изпратим номер на товарителница на емайла (на следващия работен ден).
- НЕ връщайте сами по куриер артикулите, които желаете да замените, а изчакайте от нас обаждане след като сте направили новата поръчка.
- Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност разликата в цената ще бъде запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване.
- Запазване и връщане със стоката на касовата бележка придружаваща пратката.
- Замени се изпълняват единствено при условие, че допълнителният етикет, поставен от онлайн магазин AVIV - Мъжки дрехи не е бил отстраняван. Етикетът съдържа информация за начина на замяна, както и предупредителен надпис относно премахването му.


ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЗАМЯНАТА


Екипът на AVIV изготвя нова товарителница, с която Вие да върнете продуктите, които искате да замените. Ще получите номера на товарителницата по емайл, и ще разпоредим куриер да вземе пратката от Вас, като връщате продуктите използвайте тази генерираната за Вас товарителница.
След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас размери/продукти.
Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Клиента.


ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛ
ЗАЯВКА ЗА ВРЪЩАНЕ

Използвайки нашата форма за обратна връзка в страница контакти, трябва да опишете, че желаете да върнете даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълните задължително:
- номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител).
- причина за връщане.
- посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна.
- при вземане на поръчката, моля попълнете формуляра придружаващ пратката.
- в случай на връщане на поръчка и възстановяване на сума, задължително върнете и касовия бон придружаващ получената поръчка.  


ВРЪЩАНЕ НА СТОКА
Ще получите e-mail от нас с номер на товарителница, по която да върнете пратката. Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.
Връщане на продукт/и ще бъде осъществявано единствено при условие, че допълнителният етикет, поставен от онлайн магазин www.aviv.bg не е бил отстраняван. Етикетът съдържа информация относно връщането на продукти, както и предупредителен надпис относно отстраняването му.
Попълнете формуляра придружаващ поръчката с описаните причинати за връщане, както и касовият бон придружаващ получената поръчка.
НЕ връщайте сами по куриер артикулите, които искате да върнете, а изчакайте обаждане от нас и номер на товарителница, по който да ги върнете. 
В противен случай ние няма как да знаем, че сте върнали нещо и то ще се върне след 7-10 дни отново към Вас.
Важно! В случай, че върнете пратка след преглед и тест, куриера стойността на куриерската услуга (в двете посоки) за връщането към нас е за Ваша сметка. Моля при връщането съблюдавайте връщането и на касовият бон. 


ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ
След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата в следния срок:
- до 15 дни при плащане с карта или наложен платеж.
- до 10 дни при плащане по банков път. 
Възстановяване на сумата ще се извърши по банков път. 
Моля, задължително попълнете формуляра, който сте получили с пратката както запазете и върнете касовият бон. 
Попълнете задължително трите имена и банковата си сметка по която ще бъде възстановена сумата на поръчката.
При възстановяване на сумата с банков превод ще Ви бъде взета такса от 1.20 лв. (такса банков превод).


КЪСНИ ЗАМЕНИ, ВРЪЩАНЕ

При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разгледани от екипа на AVIV индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.
ПОВРЕДЕНИ СТОКИ
При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин AVIV - Мъжки дрехи трябва да се съблюдават следните изисквания:
- Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка;
- Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;
- Стоките да НЕ са подлагани на пране и/или химическа обработка;
- Стоките да НЕ са носени;
- Стоките да НЕ са със замърсявания;
- Стоките да НЕ са гладени;
- Върната касова бележка придружаваща всяка покупка.
Ако върнат от клиента артикул от поръчката не отговаря на горните изисквания, AVIV - Мъжки дрехи си запазва правото си да върне стоката на клиента без предупреждение!


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
Изложените в онлайн магазин AVIV артикули са с реални техни снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид.
Желателно е когато връщате за замяна или отказ стоки да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.
Поръчки доставени с „Безплатна доставка” не могат да бъдат върнати отново с безплатна доставка. Клиентът е нужно да заплати предварително куриерската такса.


ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА
Всеки клиент, без основания, може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 дни считано от датата на получаване на поръчката (получена от куриер) спазвайки условията за - Късна замяна, връщане. Вашето желание за отказ от поръчка е нужно задължително да бъде заявено предварително чрез контактната форма в страница контакти или телефонно обаждане, като посочите номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител).
Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.


НАШАТА ПОЛИТИКА
Всички стоки, които биват заменяни или връщани на AVIV - Мъжки дрехи, трябва да са в запазен отличен търговски вид с всичките им прилежащи етикети и аксесоари.
Бански костюми и бельо не биват заменяни. Могат да бъдат единствено отказани при преглед в 14-дневния законен срок, посочен в нашата политика.


ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ
Собствениците на AVIV - Мъжки дрехи имат правото да променят настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.
Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин www.aviv.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.


Дата на последна редакция: 01.09.2020г.
Влезте в профила си Влез в профила си и се възползвай от предимствата!