• Резултатите от вашето търсене ще се покажат тук.

връщане и замяна

Уеб сайтът www.AVIV.bg, следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, съобразени с Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стока.


Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин www.aviv.bg, може да бъде заменена или върната в 14 дневен период считано от датата на предаване на пратката от куриера на клиента при следните условия и стъпки:


ЗАМЯНА НА АРТИКУЛ
ЗАЯВКА ЗА ЗАМЯНА

Ако желаете да замените артикул от Вашата доставена поръчка, трябва да направите следното:
- Направете нова поръчка в сайта www.aviv.bg с нов размер на стоката.
- При финализирането на поръчката в ЗАБЕЛЕЖКА напишете, че правите поръчка с цел "замяна".
- Завършете поръчката по този начин Вие запазвате продукта който желаета да замените. Заявете куриер за да дойде до точен адрес. Връщането на поръчката или част от нея се извърша като използвате ваучера за връщане, който се намира във всяка една пратка заедно с формуляра за връщане. Покажете ваучера (номера) на служителя на куриерската фирма. Моля полълнете подробно формуляра с причината за въщане или замяна. 
- НЕ връщайте сами по куриер артикулите, които желаете да замените без да използвате ваучера за връщане.
- Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност разликата в цената ще бъде запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване.
- Запазване и връщане на стоката се извършва при представяне на касовата бележка придружаваща пратката.
- Замени се изпълняват единствено при условие, че допълнителният етикет, поставен от онлайн магазин AVIV - Мъжки дрехи не е бил отстраняван. Етикетът съдържа информация за начина на замяна, както и предупредителен надпис относно премахването му.


ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЗАМЯНАТА


Замяната се извършва чрез ваучера за връщане (номер) намиращ се във всяка една пратка, който е с продължителност от 14 дни от датат на получаването на поръчката.
След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката, не липсват оригинални етикети и е в добър търговски вид ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас размери/продукти.
Стойността на куриерските услуги в двете посоки при замяна е за сметка на Клиента.


ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛ

Използвате ваучера за връщане, който се намира във всяка една пратка. Той Ви гарантира 14 дена право на връщане от датата на получаване на поръчката.
Попълнете подробно формуляра, който се намира във всяка една пратка. Моля при връщане върнете и касовият бон намиращ се в пратката.
Отбележете във формулята задължително:
- номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител).
- причина за връщане.
- посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна.
- при вземане на поръчката, моля попълнете формуляра придружаващ пратката.
- в случай на връщане на поръчка и възстановяване на сума, задължително върнете и касовия бон придружаващ получената поръчка.  
Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването или ще получите уведомителен имейл, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.
В случай, че поръчката е изпратена с безплатна доставка и включен подарък към нея и клиента желае връщане и възстановяване пълно или частично на сумата по поръчка се съблюдава стойността. При пълно възстановяване на сумата, клиента е длъжен да върне изпратените подаръци към нея, както и да възстанови куриерските услуги при изпращането на поръчката към него. При частично възстановяване, ако сумата е по-малка от сумата за безплатна доставка, клиента връща подаръка и възстановява отново куриерската услуга. Сумата се прихваща от възстановяваната сума по банкова сметка. В случай, че не се върне подаръка от получената поръчка се прихваща стойността на подаръка от сумата за възстановяване.  
НЕ връщайте сами по куриер артикулите без ваучера за връщане, които искате да върнете.
В противен случай ние няма как да знаем, че сте върнали нещо и то ще се върне след 7-10 дни отново към Вас.
Важно! В случай, че върнете пратка с ваучер за връщане, стойността на куриерската услуга за връщането към нас е за Ваша сметка. Моля при връщането съблюдавайте връщането и на касовият бон и всички придружаващи документи


ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ
След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата в следния срок:
- до 14 дни при плащане с наложен платеж.
- до 14 дни при плащане с банков път. 
- до 3 дни при плащане с карта.
Възстановяване на сумата платена с наложен платеж или по банков път, сумата се възстановява по банкова сметка предоставена от клиента (титуляра).   
Възстановяване на сумата платена с карта от страна на потребителя, съответната сума ще бъда възстановена чрез картова операция по същата карта на потребителя. 
Моля, задължително попълнете формуляра, който сте получили с пратката както запазете и върнете касовият бон. 
Попълнете задължително трите имена и банковата си сметка по която ще бъде възстановена сумата на поръчката.
При възстановяване на сумата с банков превод ще Ви бъде взета такса от 2.50 лв. (такса банков превод).


КЪСНИ ЗАМЕНИ, ВРЪЩАНЕ

При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разгледани от екипа на AVIV индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.
ПОВРЕДЕНИ СТОКИ
При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин AVIV - Мъжки дрехи трябва да се съблюдават следните изисквания:
- Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка;
- Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;
- Стоките да НЕ са подлагани на пране и/или химическа обработка;
- Стоките да НЕ са носени;
- Стоките да НЕ са със замърсявания;
- Стоките да НЕ са гладени;
- Върната касова бележка придружаваща всяка покупка.
Ако върнат от клиента артикул от поръчката не отговаря на горните изисквания, AVIV - Мъжки дрехи си запазва правото си да върне стоката на клиента без предупреждение!


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
Изложените в онлайн магазин AVIV артикули са с реални техни снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид.
Желателно е когато връщате за замяна или отказ стоки да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.
Поръчки доставени с „Безплатна доставка” не могат да бъдат върнати отново с безплатна доставка. Клиентът е нужно да заплати предварително куриерската такса.


ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА
Всеки клиент, без основания, може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 дни считано от датата на получаване на поръчката (получена от куриер) спазвайки условията за - Късна замяна, връщане. Вашето желание за отказ от поръчка е нужно задължително да бъде заявено и върнато към нас използвайки ваучера за връщане (намиращ се във всяка една пратка).
Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.


НАШАТА ПОЛИТИКА
Всички стоки, които биват заменяни или връщани на AVIV - Мъжки дрехи, трябва да са в запазен отличен търговски вид с всичките им прилежащи етикети и аксесоари.
Бански костюми и бельо не биват заменяни. Могат да бъдат единствено отказани при преглед в 14-дневния законен срок, посочен в нашата политика.


ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ
Собствениците на AVIV - Мъжки дрехи имат правото да променят настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.
Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин www.aviv.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.


Дата на последна редакция: 01.09.2020г.